HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Egy...egy...kettő. A bükkábrányi Puskás Elena mutatja meg így mindenkinek, mit kell tenni akkor, ha valami baj történik a környezetünkben. Erre a tudására és lélekjelenlétére pedig nagy szüksége volt az 5 éves kislánynak a közelmúltban. Igazi hősként, korát meghazudtoló ügyességgel értesítette a 112-es hívószámon keresztül a mentőszolgálatot, amikor édesanyja rosszul lett és lakásukban néhány percre az eszméletét is elveszítette.
A helyszínre két mentőegység is érkezett Elenának köszönhetően, akik Vivient, az anyukát a helyszínen ellátták. Elenára pedig nem csak a család és az ovi néz fel azóta, de a Magyar Rendőrség is közzé tette a segélyhívásról készült - igaz, személyes adatok miatt kissé vágott - felvételt.
Nem titok, hogy Vivien harmadik gyermekük megszületése előtt a 112-es segélyhívó operátoraként dolgozott. Így számos negatív példa mellett pozotívumokkal is találkozott. Tapasztalatból tudja: egy időben érkező segélyhívás életet menthet, ezért is tartotta nagyon fontosnak, hogy kislányát megtanítsa, mit kell tenni hasonló vészhelyzetban.
Az ügy tanúsága tehát Elena hősiessége mellett, hogy fogadjuk meg a jótanácsot: a gyerekek már egészen fiatalon is képesek felnőtt módon viselkedni ha baj van. Nem csak játékra, videózásra használható számukra a telefon. Azon legyünk szülőként és nagyszülőként, hogy csemeténk hasonlóan tudjun reagálni, ha bármilyen baj történik a családban.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.