HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Rossz bútorok, gumiabroncsok, használhatatlan műszaki cikkek, és még ki tudja mi minden rejtőzik azokban a szemét halmokban, amelyeket most egy helyre gyűjtet és elszállíttat a mezőkeresztesi önkormányzat. A volt repülőtér területén az elmúlt időszakban hatalmas mennyiségű, természetesen illegálisan lerakott hulladék gyűlt össze. Annek az áldatlan állapotnak a felszámolására, a hulladék elszállítására és megsemmisítésére nyert most 17 millió forintot egy sikeres pályázatnak köszönhetően a város önkormányzata.
Szinte hihetetlen mennyiség, mintegy 150-160 köbméter szemét gyűlt össze eddig a reptér mezőkeresztesi tulajdonban levő területéről. Ennek elszállításáról majd a városban is hulladékgazdálkodást folytató közszolgáltató gondoskodik.
Külön nagy kérdés volt, hogy mi történjen az egyébként veszélyes hulladéknak minősülő nagy mennyiségű gumiabronccsal. Úgy tűnik azonban, hogy erre is lesz megoldás.
A pályázat nem csak arról szól, hogy a szemét hegyeket felszámolják, de meg kell akadályozni a további illegális hulladék elhelyezést is. Erre is van terve az önkormányzatnak.
Mindezek mellett a helyi polgárőrséggel is megállapodás született arról, hogy a szolgálatot ellátók gyakran fognak járőrözni a leginkább érintett területeken. Tettenérés vagy alapos gyanú esetén pedig azonnal rendőri beavatkozást kérnek amiből büntető feljelentés, szabálysértési vagy bűnügyi eljárás lesz. Érdemes tehát megfontolni, lehet hogy olcsóbb és egyszerűbb lesz végre a közszolgáltatást igénybe venni az illegális szemetelés helyett?

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.