HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Bükkábrány önkormányzata partnerségben a Szent Lukács Egyházi Erdei Iskolával, amely a felvidéki Bodrogszerdahelyen található, egy újabb sikeres projektnek ért a végére augusztus 25-én.
Elkészült az az erdei tanösvény amelynek az arborétum és a szabadidő park ad otthont.
Ebből az alkalomból természetesen az ábrányiak vendégeket is hívtak: a felvidéki település görögkatolikus lelkésze és egyben az ottani Szent Lukács Erdei Iskola igazgatója, Tóth Mihály atya érkezett Ábrányban több fiatal kíséretében.
A vendégek és a vendéglátók egy érdekes előadáson indították a napi programot a könyvtáran. Ezt Székely Ottóné tartotta, témája pedig igazodott a tanösvény tematikájához: a Bükkalja és a Bükk élővilágát hozta közelebb a hallhatósághoz.
Az előadás után mindenki az iskola mögötti parkba sétált, ahol Szalai Szabolcs polgármester és Tóth Mihály közösen adták át az új létesítményt.
Időközben megérkeztek a helyi óvodások is, így a rövid átadó után a gyerekek együtt sétálhattak körbe a tanösvényen, próbálhatták ki az élmény elemeket, vagy éppen játszhattak a kihelyezett játékokkal. Mi pedig közben arról érdeklődtünk, milyen eredménnyel zárták a felvidékiek a páyázat rájuk eső részét, illetve szó volt arról is, hogy a technikai oldal mellett egy másik, nagyon fontos és gyümölcsöző oldala is van a két község kapcsolatának: a magyarság, a gyökerek megőrzése, ápolása, az ebben való segítség anyagiakban nem fejezhető ki.
Végül érdeklődésünkre a polgármester elmondta: záródik ugyan egy szakasz az uniós pályázatokat illetően, de további tervek bőven akadnak még.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.