HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Az ősz beköszöntével a bükkábrányi önkormányzat minden évben vendégül látja a falu szépkorú lakosságát. Sajnos a rendezvény az előző évben elmaradt, de idén már nem volt akadálya, hogy folytatódhasson a hagyomány.
Október 1-jén délután várták az idős lakosokat a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontba. A nagy számban megjelent időseket először Takács Katalin köszöntötte, majd Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntője hangzott el. Ezen belül a polgármester elmondtat, hogy idén sem feledkeztek meg a település legidősebb lakóiról. Mivel azonban személyesen közülük senki nem tudott résztvenni az ünnepi eseményen, őket az önkormányzat otthonukban látogatta meg. Bükkábrány legszebb kort megért női lakosa Burghardt Lászlóné, Mariska néni, aki idén betöltötte 93. életévét. Bodzán Józsi bácsi a legöregebb férfi lakója a településnek, idén volt 92 éves. 62 évvel ezelőtt kötött házasságot Labancz Klári Néni és Tutinka Zoli bácsi, akik így a legidősebb házaspárként örülhetnek e szép esztendőknek.
A polgármester szavai után Tállai András a térség országgyűlési képviselője szólt a jelenlevőkhöz, már maga is nagyapként köszöntve az idősebb korosztályt.
A bükkábrányi óvoda csöppségei egy vidám összeállítással kedveskedtek a meghívottaknak, majd a Bükkábrányi Hagyományőrző Egyesület népdalokból összeállított műsora követte.
A szórakoztató program után finom vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az önkormányzat dolgozói szolgáltak fel és a központi konyha készített el. Az aranysárga húsleves és az ízletes pecsenyéstál kiadós vacsorának bizonyult. A vacsora alatti és utáni jó hangulatról pedig Vanczák Árpád gondoskodott zenével és dalokkal egyaránt.
A község szépkorúi nevében Dr. Siska Judit háziorvos köszönte meg a vendéglátást és a gondoskodást.
A vacsorát és a beszélgetést követően még egy meglepetés várt az idősekre: Postás Józsi régi slágerek, magyar nóták előadásával tette még hangulatosabbá és vidámabbá az estét.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.