HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Bükkábrány Község Önkormányzata november 29-én tartotta meg az év végén szokásos közmeghallgatást. Ez az elmúlt évben a járvány miatt elmaradt, de idén már volt lehetőség a megrendezésére, igaz, az előírások szigorú betartásával.
Elsőként Szalai Szabolcs polgármester tartott beszámolót a 2021 év eddigi munkájáról. illetve statisztikai adatokkal is szolgált a települést érintően.
Sok más mellett elhangzott, hogy a képviselő testület 7 nyílt ülést, valamint 6 zárt ülést tartott.
Az üléseken 125 határozatot és 19 rendeletet fogadtak el.
A demográfiai adatok szerint 15 gyermek született és 21 halálozás történt
Az intézmények működése idén is rendben zajlott. A Napsugár Óvoda, Bölcsőde és Konyha teljes kihasználtsággal működik. A gyerekek létszáma az óvodában 72 fő, a bölcsődében 12 fő, óvodai, bölcsődei dolgozók létszáma 14.
A Bükkábrányi Arany János Általános Iskola tanulói 154-en vannak, a dolgozói létszám 23.
Számos szociális feladotot is el kellett látnia az önkormányzatnak 2021-ben is, hasonlóan az előző évekhez. Ilyen volt sok más mellett például a lakásfenntartási támogatás, temetési és születési segély nyújtása, Bursa ösztöndíj pályázat kifizetése, az idősek segítése, a szociális tűzifa támogatás. Összegszerűen elmondható, hogy a szociális támogatásokra idén összesen 17.888.978 Ft-ot fizetett ki a község a költségvetésből.
A rendezvények megtartásába sajnos most is beleszólt a járvány, így nem igazán úgy alakult a helyzet ahogy év elején tervezték. Ettől függetlenül az önkormányzat igyekezett folyamatosan igazodni az aktuális helyzethez és kihasználni minden lehetőséget. Így kerülhetett sor többek között a családi napra, a jubileumi évet megnyitó gálaestre, szabadtéri színpadon rendezett előadásokra, nemzeti ünnepeink, megemlékezéseink megtartására.
Fontos szerep jutott idén is a beruházásoknak. A legnagyobb és talán leginkább szembetűnő a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése. Erről elmondható, hogy Alsóábrányban már előrehaladott állapotban van, a felsőábrányi szakasz kiépítése pedig már megkezdődött.
A Magyar Falu Program keretében is sikerült komoly pályázati pénzekhez jutnia a községnek, melyekből számos fejlesztés valósulhatott meg.
A szennyvíz mellett a legnagyobb beruházás idén az Arany János Általános Iskola fejlesztése volt, amellyel párhuzamosan egy új kulturális központ is kialakulásra került.
Mindezek mellett több nemzetközi pályázaton is résztvett a község, illetve sikeresen szerepelt azokon.
Ezek mellett jutott támogatás a katolikus és református egyházak segítésére is. Ezek közül több már elkészült, többnél pedig rendelkezésre áll a szükséges forrás, kivitelezésükre a közeljövőben kerül sor.
A polgármester említést tett a 2022-es év terveiről is. Elmondása szerint a jelenleg folyamatban lévő elnyert támogatások Bükkábrányra eső része közel 2 milliárd forint.
A polgármesteri beszámoló után lehetőség volt lakossági kérdések feltevésére is. Egy felszólalás történt. Ebben egy Petőfi utcai lakos kifogásolta azokat az állapotokat, amelyek az érintett szakaszon utalkudnak, különösen most, hogy az esős időszak beköszöntött.
A kivitelező részéről Veszelka Miklós adott választ. Ennek értelmélben a cég igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy hasonló kellemetlenséggel, szennyezéssel ne rontsák a helyzetet. Ígéretett tett a Petőfi utca szemlézésére és mihamarabbi tisztítására is.
Az összejövetel végén a polgármester mondott köszönetet mindenkinek, hogy megtisztelte jelenlétével az év végi közmeghallgatást.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.