HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

 Több mint nyolc hónapos kényszerű szünet után ismét testületi ülésre jöttek össze a mezőkeresztesi testület tagja. A tárgyalás során összesen nyolc napirendi pontban született döntés.
Rendkívüli önkormányzati támogatás igényléséről született döntés elsőként.
Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta: amennyiben az önkormányzat gazdálkodása ezt szükségessé teszi, egy alkalommal élhetnek ezzel a lehetőséggel. Jelen esetben 12,5 millió forint támogatás igénylését szavazták meg.
Az egyes szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendelet módosítására került sor a következőkben. A Szociális Bizottság korábban már tárgyalt a témáról. Lényege, hogy egy központi rendelet értelmében mostantól minden támogatási kérelemnél vizsgálni kell a kérelmezők egy főre eső jövedelmét. A bizottság igyekezett olyan magas határokat megállapítani, hogy minél többen jogosultak legyenek a különböző támogatásokra.
A város elmúlt évi egészségügyi helyzetének értékelése volt a harmadik fő téma. Ezzel kapcsolatosan az összes egészségügyi ellátásban dolgozó írásos anyagot nyújtott be, de közülük a két védőnő személyesen is jelen volt, akik néhány gondolattal egészítették ki a beszámolót.
Az óvoda hasonló beszámolóját fogadták el negyedikként. Domján Attiláné intézmény-vezető az erről szóló írásos anyagot korábban már szintén benyújtotta. Az ülésen külön is kiemelte: az elmúlt év nehézségei ellenére is sikerült szép sikereket elérnie az intézménynek. Többek között kiérdemelték a Zöld Óvoda címet is.
A beszámoló egyhangú igennel került elfogadásra.
Ötödik napirend az Egyesített Szociális Intézmény beszámolója volt. Bódizs-Antal Julianna az intézmény vezetője szintén jelen volt az ülésen. Elmondása szerint a pandémia ideje alatt is folyamatos és fennakadás nélküli volt a gondoskodás a város 65 év feletti lakosairól.
A hatodik napirendben azt a beszámolót fogadták el a testület tagjai, amelyet a város jegyzője nyújtott be az önkormányzat 2020. évi gazdálkodásáról.
Hetedikként pedig egy KEHOP-os pályázat klímastratégiájának elfogadására került sor.
A nyolcadik, vagyis Egyebek napirendben Majoros János polgármester tájékoztatott arról, hogy idén július 24-én kerül sor a városnapi rendezvényekre, illetve 25-én a fogathajtó versenyre.
A nyílt ülés végén Virágné Bordás Erzsébetnek gratuláltak abból az alkalomból a városvezetés tagjai, hogy a B.A.Z. Megyei Önkormányzat elnöke köztisztviselői díjjal tüntette ki az aljegyző asszonyt több évtizedes munkája elismeréseként.
Mindezek után a testület zárt ülésen folytatta a munkát.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.