HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Havi rendes ülését tartotta a mezőkeresztesi képviselő testület augusztus 26-án délelőtt. Az ülésen összesen hat napirendi pont került a képviselők elé.
Elsőként a helyi szociális és gyermekvédelmi rendeletet vizsgálták felül.
Ezt a témát korábban az Ügyrendi Bizottság megtárgyalta, az illetékes kormányhivatal javaslatára megtörtént a rendelet felülvizsgálata.
Dr. Dózsa György a bizottság elnöke elmondta: mindössze kisebb formai változtatásokra volt szükség. Ezeket a testület tagjai egyhangúlag jóváhagyták.
A következőkben a központi konyha most készült Szervezeti és Működési Szabályzatát hagyta jóvá a testület.
Harmadikként egy rendszeresen visszatérő téma került megtárgyalásra. A konyha vezetői munkakörére újból ki kell írni az álláspályázatot. A jelenlegi megbízott vezető nem rendelkezik a követelmény szerinti felsőfokú végzettséggel, így a pályázat minden lejárati határidő után kiírásra kerül.

Az önkormányzat idén is él a lehetőséggel, hogy pályázzon a kormány által kiírt szociális tüzelőanyagra. Idén azonban nem fára, hanem barna kőszínre nyújtja be igényét a város. Jelen esetben ennek maximálisan igényelhető mennyisége 1398 mázsa. Ezt meg is pályázza az önkormányzat, a kapott mennyiségről pedig a Belügyminisztérium dönt majd.
A Mezőkeresztesért Közalapítvány alapító okiratának módosítására került sor ötödikként. A közalapítvány kuratóriuma egy új taggal bővült Bódizs Antal Julianna személyében. Az új tag felvételét ellenvetés nélkül szavazták meg.
"Egyebek" napirenden belül több kérdést, javaslatot is intézett a polgármesterhez Dr. Dózsa György.
Indítványozta többek között, hogy a hivatal által kibocsátott csekkeket ne csak a helyi Takarékszövetkezetnél lehessen feladni. Szó volt továbbá az új közvilágítás lámpáiról is, melyeket egyre inkább zavar a fák lombozata.
Előbbire válaszként a polgármester elmondta, hogy a befizetésekre átutalással is van lehetőség, de megvizsgálnak egyéb alternatívákat is. A fák metszése pedig technikai kérdéseket vet fel. Ha lehetséges akkor a közfoglalkoztatottak megoldják, ha nem, akkor szakemberrel kell majd a munkát elvégeztetni.
Szó volt továbbá a repülőtérről, az ún. albán pékségről és a gazos területek rendbetételéről is.
Mindezek után a testület zárt ülésen tárgyalt tovább.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.