HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Október 21-én délelőtt 9 órától üléseztek a mezőkeresztesi képviselők, összesen három napirendet tárgyaltak meg.

Elsőként a szociális célú tüzelőanyag támogatás tárgyában kellett döntést hozni. A polgármester tájékoztatása szerint idén 1398 mázsa barna kőszénre nyújtottak be pályázatot ebből 1022 mázsa szenet kaptak meg.
A Szociális Bizottság elnökének beszámolója szerint úgy számolnak, hogy családonként 5 mázsa tüzelőt tudnak biztosítani a fenti mennyiségből. Ennek egyik feltétele, hogy az igénylő családon belül az egy főre eső jövedelem ne haladja meg a 85 000 Ft-ot. Az igényeket 2021. november 19-ig lehet benyújtani a hivatalban.
Miután az Ügyrendi Bizottság is elfogadása javasolta a rendeletet, a tagok egyhangúlag hagyták jóvá.
Második napirendben azt a beszámolót kellett megbeszélniük a képviselőknek, melyet Dr. Szombati Csaba jegyző nyújtott be a város környezetvédelmi helyzetéről. Ebben több más mellett szó van a levegő szennyezettségi fokáról, az utak, vizek, közterületek állapotáról is.
A beszámolót a testület tagjai korábban már megkapták, áttanulmányozták. Várhatóan az év végi közmeghallgatáson a lakosság is bővebb tájékoztatást kap a témával kapcsolatosan.
Az "Egyebek" napirendben a polgármester elmondta: Dr. Balázs Szabolcs háziorvos felmondja a városban működő praxisát. A rendelése, figyelembe véve a felmondási időt, legkésőbb 2022. áprilisában szűnik majd meg. A városvezetés egyetértett abban, hogy helyére mihamarább új orvost kell keresni, Mivel pedig a háziorvos ingyenesen is átadja a praxist, a város pedig szolgálati lakást is igyekszik biztosítani mellé, remélhetőleg nem sokáig lesz betöltetlen az állás.
Hasonlóan sürgető lenne a fizikoterápiás asszisztens állásának betöltése is. Van ugyan egy nagy szakmai tapasztalattal rendelkező jelentkező, de a megyei tisztifőorvos nem engedi számára a munka elvégzését, mivel nincs védettségi igazolvány. Így a város kénytelen lesz egy kezdő, de oltással rendelkező asszisztenst alkalmazni.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.