HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Havi rendes ülésre jöttek össze a mezőnyárádi községi vezetés tagjai szeptember 13-án délután. Összesen nyolc napirendi pont szerepelt az ülés tervezetében.
Elsőként a polgármester tájékoztatott arról, hogy elkészült a beszámoló az önkormányzat első félévi gazdálkodásáról. Az erről szóló írásos anyagot egyébként a testület tagjai korábban már kézhez vehették, tanulmányozhatták.
Ebből kitűnik, hogy a tervezett éves kiadások átlaga mintegy 50 százalékig került kifizetésre az első félévben, beleértve az önkormányzat által működtetett intézményeket is. Ennek tükrében a gazdálkodás kiegyensúlyozottnak mondható. Mindezeket figyelembe véve a testületi tagok jóváhagyták a beszámolót.
A második, harmadik, negyedik és ötödik napirend témája összefüggött. Várnai Róbert jegyző beszámolt arról, hogy a felettes kormányhivatal több olyan változtatást is javasolt a helyi szociális és gyermekvédelmi tárgyú rendeletek szövegében, amelyek a felsőbb rendű jogszabályokkal kapcsolatos összhangot teremtik meg. Fontos, hogy az érintett önkormányzati rendeletekben lényegi változás nem következik be, csupán formai, szövegezési átalakítások történnek.
A szóban forgó négy rendelet a következő volt: a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló, a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és ezek térítési díjáról szóló rendeleteken kellett módosítani.
A Bursa Hungarica pályázathoz való csatlakozás volt a következő fő téma. Az önkormányzat 2022-ben is kíván élni a pályázati lehetőséggel, így is segítve a község felsőoktatásban tanuló lakóit. A pályázat benyújtását egyhangúlag szavazták meg.
Hetedikként szintén egy pályázat benyújtásáról kellett dönteni. Az önkormányzatok rendkívüli támogatását célzó projekten idén 1 400 000 Ft-os támogatást céloz meg a község. Ennek egy részéből jubileumi prémium kifizetését tervezi az önkormányzat.
Az időszerű feladatok megtárgyalása során Várnai Róbert jelezte: a beiskolázási támogatások igénylésére még van lehetőség. Akinek a munkáltatója azt kéri, hogy a jövedelemigazoló nyomtatványt maga szerezze be, az kérheti azt a hivatalban.
A polgármester elmondta, hogy a könyvtár és a hivatal épületének munkálatai lassan a végükhöz közelednek, remélhetőleg hamarosan vissza tudnak költözni az épületekbe.
Sikerrel pályázott továbbá a község az utak felújítására, így mintegy 30 milliós támogatás áll rendelkezésre. Több helyen azonban az út felújítása előtt el kell majd végezni a vízhálózat régi nyomócsöveinek cseréjét.
Mindezek után zárt ülésre került sor.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.