HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Október világszerte a katolikus egyházban a kiemelt Mária tisztelet, ezzel együtt pedig a rózsafüzér hónapja. Ez az ima már a XV. században is elterjedt volt a katolikus hívek körében, több száz év alatt is változatlanul fennmaradt
Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, délelőtt 10 órakor világszerte gyermekek imádkoztak fél órán át a világ békéjéért és az egységért.
Ehhez a közös áhitathoz csatlakoztak mezőnyárádi katolikus általános iskolában is. A közös ima előtt, amelybe a helyi egyházközség rózsafűzér társulatának tagjai is bekapcsolódtak, Lipcsák János iskola lelkész megáldotta és megszentelte a gyerekek magukkal hozott rózsafűzéreit.
Egy közös ének után az úgynevezett tizedek előtt az atya olvasta fel az oda vonatkozó evangéliumi részletet, a nyolcadikos segítők pedig rövid elmélkedéssel segítették a megértést.
A mintegy háromnegyed órás imádságot szintén egy Mária ének zárta. Ebbe már külön is bekapcsolódtak a legkisebbek, vagyis az első osztályos kisdiákok osztályfőnökük vezetésével.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.