Újabb színvonalas rendezvénynek adott otthont Bükkábrányban a Jószerencse Háza. Április 21-én egy, a maga nemében egyedülálló kiállítás megnyitójára került sor.
Az elmúlt két év nagyon sokakat kényszerű bezártságra ítélt, különösen nehéz helyzetbe hozva ezzel az idősebbeket és az egyedülállókat.
Dr. Dobos László egyetemi tanár, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány alapítója ezen a helyzeten igyekezett javítani, amikor létrehozta alapítványát. Fő célkitűzésük az volt, hogy a karantén ideje alatt minél több olyan személynek igyekezzenek elfoglaltságot biztosítani, aki bármilyen téren késztetést érez az alkotásra.
Így születtek több más mellett festmények, szobrok, rajzok, bőrdíszművek, de irodalmi alkotások is.
Most pedig, hogy lecsengett a járvány, egy vándorkiállításra indult a lelkes csapat, bemutatva a karantén alatt született alkotásokat. Ez a vándorkiállítás jutott el Bükkábrányba is az egyik helyi alkotó, Bubrik Zseraldina hathatós közreműködésével.
A megnyitó előtt az alapítvány tagjai meglátogatták a helyi múzeum kiállító termeit, majd Pelle Anna a szervező köszöntötte a vendégeket, majd a helyi népdalkörösök műsora következett.
Szalai Szabolcs polgármester méltatta az alkotók és a szervezők munkáját, majd felszólalt Dr. Dobos László és Juhászné Ceglédi Tünde a Decork Kreatív Klub vezetője is.
Végezetül Bubrik Zseraldina olvasta fel egyik kedves meséjét.
Két nap múlva az iskola alsósai is kilátogattak a kiállításra, ahol nem csak megcsodálhatták az alkotásokat, de az alkotók vezetése mellett maguk is belekóstolhattak a kreatív munka örömeibe.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.