Nyolc gyermek, négy kislány és négy kisfiú részesülhetett első ízben a szentáldozás kegyelmében május 8-án vasárnap a bükkábrányi római katolikus templomban a reggel 8 órakor kezdődő ünnepi szentmise alkalmával.
A keresztény élet fontos állomása előtti időszakban Nagyné Krokos Rita hitoktató és Pálfi János plébános volt az elsőáldozók segítségére a nagy eseményre való felkészülésben.
A gyerekeknek és a szentmisén résztvevő híveknek a plébános prédikációjában beszélt az ünnepi alkalom jelentőségéről, illetve arról, hogy a keresztény életnek és neveltetésnek nem szabad itt véget érnie.
Az áldozati liturgia végén került sor a szentáldozásra, amelyre a gyerekek rövid imával készültek fel, utána pedig köszöntötték a hozzájuk érkezett Krisztust.
A szentmise végén versekkel köszönték meg Istennek és szüleiknek egyaránt az idáig vezető úton kapott segítséget.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.