A Madarak és fák napja alkalmából akadályversenyt rendeztek a bükkábrányi iskolában május 6-án. Az alsós és felsős diákok külön-külön útvonalon haladva teljesítették az egyes állomásokat, amely során a település felsőábrányi részét barangolhatták be. A reggeli indulás előtt egy videót nézhettek meg a diákok, amelyben a zöld küllővel, a 2022.év madarával és a nagy levelű hárssal, a 2022. év fájával ismerkedtek meg.
A csapatok menetlevéllel és csatakiáltással is készültek. Az 1-3. évfolyamon 8 csapatban - a vattai tagiskola osztályaival kiegészülve, a 8. osztályosok vezetésével a gyerekek a Babos kertben, a Sályi-patak hídjánál, a Jókai úton, a futballpályánál, a múzeum udvarán, a Postaközben és az óvodánál vetélkedtek. A feladatok között szerepet kapott az év madara és fája, a természetvédelem, a madárhangok.
A 4-7. évfolyamon 7 csapatban vetélkedtek a gyerekek. Az ifjúsági tábor, a Géczy út, a Kácsi-patak hídja mellett a szőlődombra is fel kellett jutniuk, a bányagépek, valamint a katolikus templom udvarán, és a könyvtár parkolójában is vártak rájuk feladatok. A műfüves pálya melletti állomáson pedig egy különleges vendég, Kleszó András, a Bükki Nemzeti Park Kelet-bükki Tájegység vezetője is várta őket, akitől rendkívűl értékes és hasznos információkat tudhattak meg a gyerekek.

1-3. évfolyam vegyes csapatai, végeredmény:
1. Harkályok
2. Sárgarigók
3. Sasok
4. Gólyák
5. Cinegék
6. Hattyúk
7. Sirály
8. Fecskék

4-7. osztály fél-fél csoport, végeredmény:
1. Tengelicék 7.o.
2. Citromok 4.o.
3. Törpöncök (7.o.)
4. Varjak (6.o.)
5. Flamingo (6.o.)
6. Méhészek (4.o)
7. Sasok (5.o.)

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.