Egy hónap kihagyás után újra testületi ülésre jöttek össze a bükkábrányi községi vezetés tagjai május 24-én délután, hogy összesen kilenc napirendi pontban hozzanak döntést.
Elsőként a község önkormányzatának 2021. évi költségvetését módosították.
Most lehet már pontosan tudni, hogy alakult ez előző év pénzügyi helyzete, így ehhez igazítva fogadták el a módosítást. Ennek tükrében a testület a község évi költségvetésének kiadási főösszegét 2.031.088.498.-Ft-ban állapította meg.
Ehhez egyébként közvetlenül kapcsolódott a harmadik napirend is, ahol a zárszámadás elfogadására került sor az előre kiküldött tájékoztató anyag, az abban levő beszámoló alapján.
Ebben az évben is megtörtént a belső ellenőrzés, amelyet minden évben kötelező egy független szakértővel elvégeztetni. Kiss Zoltán jegyző beszámolója szerint ez meg is történt. A vizsgálat nem tárt fel semmilyen súlyos mulasztást, vagy anomáliát.
Negyedikként az önkormányzat 2022. évi Közbeszerzési Tervének elfogadása volt soron.
"Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Bükkábrányban II. ütem" tárgyú közbeszerzési eljárás megindítása. Ez volt az ötödik fő téma. Szalai Szabolcs polgármester tájékoztatása szerint jelen esetben a Daróci út végén létesítendő új lakópark csapadékvizének elvezetéséről van szó. A beruházás várható költsége 41 565 132 Ft lesz, így közbeszerzés hatálya alá esik.
Az önkormányzati ingatlanok bérbe adásáról, illetve a község szántóföldjeinek haszonbérleti szerződéséről volt szó a következőkben. A polgármester beszámolója szerint a szántóföldeket jelenleg egy helyi gazdálkodó műveli, összesen hat helyrajzi számon folyik hasonló gazdálkodás.
Gyakorlatilag az idei bérleti díj összegét kellet jóváhagyniuk a testület tagjainak.
Az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló rendelet megalkotása volt a következő feladat.
Nyolcadik napirendben a település fenntartható energia és klíma akciótervének elfogadására került sor.
Bükkábránynak már korábbról van egy összeállított klímastratégiája. Ezt újították most meg egyhangú igen szavazattal.
Az utolsó, "Indítványok, javaslatok" napirendben a polgármester elmondta: a szennyvíz beruházás jól halad, egyedül a Sályi út maradt még ki, de oda is hamarosan megérkezik a kivitelező. Ez mellett három átemelő szivattyú telepítése is a végéhez ér a közeljövőben.
Dolgoznak továbbá az új építési telkek területén is. Elkezdődött az útalapok kialakítása, megtörténtek az ivóvíz hálózatra való rákötések is.
A rendezvényekről pedig egyelőre annyit lehet tudni, hogy nagy a készülődés az idei Ősfa Fesztiválra, itt már a fellépőkkel is megtörtént az egyeztetés. A többi nagyobb rendezvénynek egyelőre az időpontja tűnik biztosnak, további részletekről később lesznek konkrétumok.
Ezek után a képviselők zárt ülésen tárgyaltak tovább.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.