Testületi ülést tartott Bükkábrány község képviselő-testülete október 11-én. A nyílt ülésen összesen 5 napirendi pontot vitattak meg a képviselők.
Elsőként a szociális tűzifa rendeletet fogadták el a képviselők, elhangzott, hogy a település összesen 84 m3 tűzifát kapott. A rendeletet, valamint az igényléshez szükséges nyomtatványt közzé tették Bükkábrány honlapján, és közösségi oldalán, továbbá a Polgármesteri Hivatal titkárságán is elérhető a kitöltendő nyomtatvány. A képviselők egyhangú igennel elfogadták a rendeletet.
A 2.napirendi pontban az óvoda és bölcsőde téli és nyári szünetéről, zárva tartásáról határoztak a képviselők.
A téli szünet 2022.december 22-től 2023.január 2-ig tart majd, ám lehetséges, hogy a későbbiekben a nyitás dátuma január 9-re módosul. A nyári szünet 2023.július 17. és augusztus 4-e között lesz majd. A képviselők egyhangú igennel elfogadták a határozatot.
A 3.napirendi pontban a közmeghallgatás időpontját fogadták el egyhangú igennel: idén november 21-én, hétfőn 17 óráról lesz a közmeghallgatás a Jószerencse Házában.
A 4.napirendi pontban a településrendezési eszközöknek egy újabb fotovoltaikus erőmű építése miatt szükséges módosítást szavazták meg a képviselők, egyhangú igennel.





Az 5.napirendben, az indítványok, javaslatok között elsőként a szennyvíz-beruházással kapcsolatban adott tájékoztatást a polgármester: elmondta, hogy a következő hetekben az Akácfa, a Rákóczi, és Alkotmány utak egy részén még megtörténik a gerincvezeték kiépítése, a település többi részén elkészült a fő gyűjtőrendszer.
A közút fenntartásában lévő fő közlekedési útvonalakon, a Mátyás király, a Daróczi és a Béke úton várhatóan a következő napokban elindul a szennyvíz beruházás utáni útpálya felújítás, félpályás útzár mellett. Elsőként a külső részeken dolgoznak majd, a központi rész készül el utoljára.
A többi utcában a jövő évben állítja helyre a kivitelező az utakat, mivel az egyes szakaszokon a szabályok szerint meg kell várni, hogy 1 évig ülepedjen az adott földréteg, utána végezhető el az útszakasz burkolása.
Bodzán Antal alpolgármester hozzátette, hogy ahová szükséges, továbbra is szállíttatnak a kivitelezővel földet, illetve indokolt esetben és mennyiségben zúzott követ. Az önkormányzat folyamatosan nyomon követi a beruházást, de várják a lakosság észrevételeit is.
A szennyvíz telep építése megfelelő ütemben halad, az átemelő szivattyúk áramellátáshoz szükséges áramforrás kiépítése is megtörténik a közeljövőben, januárban pedig próbaüzem várható. Utóbbival kapcsolatban elhangzott, hogy  a lakosság részére a közmeghallgatáson és írásban is tájékoztatást adnak majd, mikor és hogyan lehet rákötni a rendszerre, hiszen a próbaüzemhez kapcsolódóan erre szükség is lesz.
Az új telkeknél, a Gárdonyi Géza úton a vízrendezési munkák folyamatban vannak, kiépült a villamoshálózat, a következőkben a közvilágítás kiépítése történik majd meg.
A Baboskertben elkészült az új játszótéri eszköz, amelyre a Magyar Falu Programban nyert támogatást az önkormányzat. A hivatalos átadása még nem történt meg, ezért még el is van szalagozva ez a játékelem, türelmet kérnek, törekednek arra, hogy minél hamarabb használni lehessen.
A múzeumra hamarosan felkerül egy napelemes rendszer, a jövőben így csökkenthető az üzemeltetés költsége. Az óvodában vizsgálják a szakemberek, hogy kiegyenlített legyen a fűtés az épület egészére nézve, ennek szintén egyik célja, hogy költségtakarékosabban legyen működtethető az épület, ugyanakkor a gyerekek miatt megfelelő hőfok lesz beállítva. Az orvosi rendelőben és a védőnői szolgálatnál is értelemszerűen megfelelő hőfokon működtetik majd a fűtést.
A télen a közösségi házban, és múzeumban temperáló fűtés lesz, igény és rendezvény esetén emelik meg a hőfokot. Szerencsére mindkét helyen klímával is rá tudnak segíteni a fűtésre.
A rendezvényekkel kapcsolatban elhangzott, hogy az '56-os forradalom és szabadságharcról október 21-én 18 órától emlékeznek meg a főtéren. A Mikulásvonat idén december 3-án és 4-én robog majd, a Falukarácsonyt pedig december 16-án, pénteken este rendezik meg.
A polgármester elmondta, hogy egyes ingatlantulajdonosok járműveikkel jelentős közterületet foglalnak el, a padkán, a járdán állnak meg, az önkormányzat így egyrészt kéri, hogy ne álljanak állandó jelleggel közterületre a járművekkel, másrészt lépéseket is terveznek, hogy megszüntessék ezt az állapotot.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.