A Bükkábrányi Napsugár Óvoda november 23-án bázisintézményi programra hívta és várta azokat az óvodapedagógusokat, akik érdeklődnek a digitális technikák óvodai alkalmazása iránt.
Az alsózsolcai, a hernádnémeti, a bőcsi, a mezőkeresztesi, a vattai és a harsányi óvodából érkeztek érdeklődők.
A délelőtt folyamán a bükkábrányi óvoda óvodapedagógusai bemutatták azokat a digitális tartalmakat, alkalmazásokat, játékokat, melyeket óvodai gyakorlatukban használnak. Az interaktív tábla használati lehetőségeit tankockák készítésével mutatták be, illetve mátrix jellegű fejlesztő játékokat is készítettek, ezek is bemutatásra kerültek. Bee Bot padlórobottal végezhető feladatokkal is készültek az óvodapedagógusok.
Az óvodában fellelhető játékokat is bemutatták a vendégeknek, melyek vizuális látásmódot elősegítő, logikai gondolkodást fejlesztő, algoritmikus gondolkodásmódot elősegítő, a programozás világába bevezető játékok.
A délelőtt interaktív volt. A helyi óvó nénik bemutatója után mindenki kipróbálhatott minden eszközt, alkalmazást és játékot.
A Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ munkatársai – Sipiczki-Löttös Barbara módszertani vezető és Balog Nóra bölcsődei asszisztens – megismertették a jelenlévőket további programozható robotokkal, interaktív játékasztallal és bemutatták az „Ügyesedni” nevű képességfejlesztő online játékot is.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.