Nem maradt el a Luca napi rendezvény sorozat a bükkábrányi iskolásoknál sem. A színes programokat a tanórákkal összhangban szervezték meg.
Reggel az 5. osztályosok felelevenítették a fehér leples alakoskodás és a kotyolás szokását. Előkerült a Luca széke és a hagymakalendárium is a népi hagyományok közül.
A nap további részében is bőven volt elfoglaltság, természetesen a jeles naphoz kapcsolódóan.
A népszokások felelevenítése mellett számos alkalom kínálkozott arra, hogy mindenki kézműves munkákban mutassa meg ügyességét, de ültettek úgynevezett Luca búzát is, amelynek a növekedése a hiedelem szerint előre jelzi a jövő évi termés sikerét. Ezen kívül különböző ügyességi versenyeken és kvíz feladatokban is jeleskedhettek a gyerekek.
Tizennégy órától a legkülönbözőbb tárgyak, finomságok cserélhettek gazdát a bolhapiacon, a felsősök pedig az elmaradhatatlan Luca-kupa során rúghatták a bőrt a tornateremben.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.