2022. február 26-án került megrendezésre Mezőkeresztesen, az általános iskola ebédlőjében, a Mezőkeresztesi Férfikórus, Kamaraegyüttes és Citerazenekar Egyesület Jótékonysági Gálája.
Az Egyesület, melynek része egy 165 éves Férfikórus, egy 50 éves Citerazenekar és egy épp idén jubiláló 20 éves Kamarakórus, az elmúlt évben ünnepelte meg a Férfikórus fennállásának 165. évfordulóját és idén tervezik a tavaly 50 éves citerazenekar és a jubiláló kamarakórus megünneplését.
 
A megnyitóban Kocsordiné Barta Beáta, az egyesület elnöke Leiner Laura idézetével zárta mondandóját: „A jótékonykodás lényege, hogy önzetlenül váljunk meg szeretett és nagyra becsült dolgainktól azért, hogy másoknak jót tegyünk.”
Az este az egyesület előadásaival folytatódott:
• a Férfikórust Zoller János karnagy,
• a kamarakórust Hajnal-Farkas Zsófia karnagy vezette.
• a Citerazenekar műsorában elhangzó műveket Bódi György művészeti vezető tanította be.
Ezt követően a Jóbarátság Nyugdíjas Klub, a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola növendékei léptek színpadra, végül a Retro Ladies and gentleman vidám tánca zárta a műsort.
 
Az este folyamán zenélt a Horizont együttes és természetesen nem maradt el a tombolasorsolás sem. A vacsoráról a Mezőkeresztes Városi Önkormányzat Központi Konyhája gondoskodott.
 
A gálán 124 fő vett részt ismerősök, családtagok, barátok és érdeklődők. Az est bevétele kb. 350 000 Ft volt, amit az egyesület 2022-beni rendezvényei (művészeti fesztivál, jubileumi rendezvény) költségeinek csökkentéseként kíván felhasználni.
 
 
 Bodzán László 
  • ügyvezető
  • Telefon: +36/30-372-0691
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.