A víz világnapja minden év március 22-ére eső jeles nap. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.Az idei évben külön hangsúlyt kaptak a felszín alatti vizek, melyek ivóvíz bázisunk legjelentősebb forrását adják.
Ennek jegyében telt a nap a mezőkeresztesi óvodákban is 22-én. Előbb a József Atilla úton, majd pedig a Szentistváni úton rendeztek a vízzel, különösen pedig az ivóvízzel kapcsolatos programokat, foglalkozásokat a kicsik számára.
Az mellett, hogy az egész ovik aznapi dekorációja a vízre, a vízzel kapcsolatos ismeretek bővítésére szolgált, rengeteg dolgot kipróbálhattak a kicsik. Volt óriás puzzle, gyurmázás, pohár díszítés. De egy asztalnál akár teázásra is volt lehetőség, illetve a különböző ízesítésű folyadékok italok alapjául is szolgált egyik legfontosabb életelemünk.
Tánccal, tornával is kiegészültek a napi foglalkozások.
Aki pedig közben megszomjazott, annak csak sorba kellett állni az óvónénik által készített ötletes vízimalomnál és máris poharába gyűjthette a kellemes itókát.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.