Ismét megrendezték a művészeti fesztivált Mezőkeresztesen május 21-én. A településen élő vagy a településről elszármazott, a városhoz kötődő alkotók, művészeti csoportok számára létrehozott rendezvényt harmadik alkalommal tartották meg. Az idei kiállítás kiemelt része volt Horváth Illés Károly festő emlékkiállítása és Faragó Zoltán fafaragó életműkiállítása.
A vendégeket Majoros János polgármester köszöntötte, aki beszédében visszaemlékezett az idősek klubjának vezetőjétől, Burai Istvánnétól származó ötletre, hogy a tehetséges lakosok számára bemutatkozási lehetőséget teremtsenek, kiegészülve a hangszeres, énekes, illetve táncos csoportokkal, amelyekből több is működik a településen.
A Tahy Olga Városi Könyvtárban mindeközben kézműveskedésre is volt lehetősége a gyerekeknek, érdeklődőknek.

A délutáni programok sora egy felvonulással vette kezdetét, a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, és vendég táncosaik, valamint a Jóbarátság Nyugdíjas Klub táncosai mind-mind bemutatkoztak a város lakóinak.
A táncosok műsora kora délután a Művelődési Ház udvarán folytatódott, ahol a művészeti iskola tánccsoportjai, valamint vendégeik, a felnőtt táncosok, valamint a nyugdíjasok is több koreográfiát bemutattak.

A nap és a fesztivál zárásaként a Művelődési Házban gálaműsort rendeztek. A műsorban felléptek a Koltói-Katalini Református Egyházközség Vegyeskara és a Koltói Kamarakórus, a Miskolci Esterházy Kórus, a Mezőkeresztesi Férfikórus, a Mezőkeresztesi Citerazenekar és az idén 20 éves jubileumát ünneplő Mezőkeresztesi Kamarakórus. A gála végén a kórusok egy közös énekkel örvendeztették meg a vendégeket.

Kiállítás megnyitó, táncos felvonulás és táncbemutató:


Gálaműsor:


Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.