Ha október, akkor Országos Könyvtári Napok. Az előző évek hagyományait folytatva Mezőkeresztesen a Tahy Olga Városi Könyvtár az idén is színesebbnél-színesebb programokkal várta a látogatókat ötödike és tizenegyedike között.
Két kiállítást is megnézhettek a könyvtárba látogatók: az egyik a "Kedvenc (házi)állataim" rajzpályázat volt, amelyet gyerekek készítettek, a másik pedig "Mezőkeresztesi családi képek a múlt század elejéről" című kiállítás.
Kedden délelőtt a Galagonya bábszínház előadására várták az óvodásokat a művelődési házban fél tizenegytől. Az előadás címe: A három kismalac volt. Ezen a napon fél kettőtől pedig a második osztályosok kézműveskedtek a könyvtárban.
Szerdán délelőtt Baba-mama foglalkozásra várták a könyvtárosok az anyukákat és a babákat délelőtt 10-től, majd pedig 16 órától az "Esély az egészséges élethez" című előadásra került sor Nógrádi Istvánné és Molnár Gyuláné közreműködésével.
Csütörtökön délelőtt a felső tagozatos diákoknak kedveskedtek a szervezők. Merényi Dániel, művésznevén Grafitember magyar reklámgrafikus, képregény rajzoló volt a könyvtár vendége aki a képregény rajzolás világába kalauzolta el a gyerekeket. Délután „Csírák, mint szuperélelmiszerek” címmel Szegedi Aranka tartott előadást, amelynek során mindent megtudhattak az érdeklődők az otthoni csíráztatásról, a csíráztatott növények élettani hatásairól.
"Minden, ami dió!" ezzel a címmel süti versenyre hívták az érdeklődőket. Szakma zsűri értékelte a sütiket, az eredményhirdetésre szombaton délelőtt került sor. Szintén szombaton 10 órától több generációs fotózásra várták a családokat, ahol Komjáthi Robi készítette a fotókat.
Arról pedig, hogy mennyire hasznosak a hasonló alkalmak mind a könyvtárnak, a könyvtárosoknak, mind pedig a rendezvények iránt érdeklődőknek, Okos Katalint kérdeztük.
A rendezvény sorozat átnyúlt a következő hétre is. 11-én kedden ugyanis Budai Lotti írónő, történeti kutató volt az intézmény vendége. Előadásában és a vendégekkel történt beszélgetésben külön hangsúlyt kapott a nők történelem során betöltött szerepe. Erről az eseményről később egy hosszabb összefoglalóval is jelentkezünk majd.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.