Havi rendes ülésre jöttek össze a mezőkeresztesi városvezetés képviselői október 27-én délelőtt. A nyílt ülés során tizenkét napirend került a testületi tagok elé.
Elsőként a szociális célú tüzelőanyagról szóló rendeletet alkották meg.
A város idén is benyújtotta igényét a fenti támogatásra. Ennek eredményeként sikerült 604 mázsa barna kőszenet megnyerni. Ennek szétosztására – figyelembe véve a szociális rászorultságot – 2023. február 15-ig kell sort keríteni. Háztartásonként legfeljebb 4 és fél mázsa szén kerülhet kiosztásra. A kérelmeket november 25-ig lehet benyújtani.
Következőkben egy önkormányzati rendeletet módosítottak a tagok, amely a helyi szociális ellátásokról szól. Ennek célja minél egyszerűbbé tenni a 70 év felettiek a szociális segítség kérését.
Az önkormányzat ismét kiírja a központi konyha vezetői munkakörére a kötelező pályázatot. Ezt hagyta jóvá a testület a következőkben.
A város környezetvédelmi helyzetéről szóló beszámolót tárgyalták negyedikként. A beszámoló benyújtója dr. Szombati Csaba jegyző volt. Az írásos anyagot a jogosultak korábban már megkapták, ennek alapján a beszámolót elfogadták.
A polgármester kiegészítésként elmondta: több útszakasz is felújításra került az elmúlt évben és többnek a felújítása tervben van.
A helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata történt meg ötödikként.
Hatodik fő téma a Dózsa György út 2/1 szám alatti ingatlan bérbeadása volt. Korábban pályázatot írtak ki az üzlethelységre, erre érvényes pályázat érkezett. Bérleti díjként 1000 Ft/négyzetméter állapítottak meg.
A 70 életévüket betöltő helyi lakosok támogatásáról született döntés a hetedik napirendben. Kapcsolódva a második napirendhez a kérelmezés tehát egyszerűsítve lesz. Ezen felül pedig minden érintett 5000 Ft értékű vásárlási utalványra lesz jogosult.
Nyolcadik fő témaként egy önkormányzati ingatlanra kiírandó versenytárgyalást szavaztak meg a testület tagjai.
A város sportegyesülete kérelmet nyújtott be az önkormányzat felé, ez volt a következő fő téma. A kérelem értelmében az egyesület a világítás nagy áramigénye miatt kéri a hálózatfejlesztést. Az eddigiek helyett beépítendő 3X32 Amperes fejlesztés anyagi támogatását jóváhagyta a testület.
Képviselői kérdés hangzott el azzal kapcsolatban, mennyire jó ötlet a hasonló fejlesztés a jelenlegi helyzetben. A válasz alapján a fejlesztésre előbb-utóbb egyébként is szükség lett volna, a világítás költségeit pedig az egyesület állja.
Tízedik napirend a város tulajdonában levő szennyvíz vízközmű vagyon tulajdonának átadásáról született döntés. Az új tulajdonos az állam lesz, így a költségeket is ő vállalja a továbbiakban.
Következőkben a Tahy Olga Városi Könyvtár vezetői munkakörére kiírt pályázat került jóváhagyásra .
Az „Egyebek” napirenden a polgármester elmondta: több sikeres pályázatról is be tud számolni. Ezek között van amelyik a csapadékvíz elvezetésére, egy másik a Népkert fejlesztésére, ismét másik pedig vásártér világítására biztosít pénzügyi forrást.

Az ülésen rögzített vágatlan felvételt IDE KATTINTVA NÉZHETIK MEG.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.