A bérmálók után egy nappal az elsőáldozók is szép ruhában a templomba mentek, hogy katolikus hitük megerősítéseként első alkalommal áldozzanak az oltárnál. Idén nyolc gyermek készült erre a különleges egyházi eseményre. A díszbe öltözött templomba az ünneplő család és a hívek között vonultak be Lipcsák János plébánossal az elsőáldozók. Prédikációjában nyolc csodának nevezte a gyermekeket János atya, akik hitük megerősítése után elsőként járulhattak az oltár elé áldozni. A szentmise végén Nagy Nándor a szülők nevében köszöntötte a gyermekek felkészülését segítőket, majd utána János atya is köszönetet mondott Szelei Katinkának a felkészítésért és Korpásné Mariannak a templomi szolgálatért. Végezetül pedig együtt vonultak ki a templomból, ahol emlékül  készítettek egy közös csoportképet a nap főszereplői.

 

 

Ulvicki Tamás 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-228 - 9815
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.