A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában a 2022/2023-as tanévet megelőzően negyedik alkalommal szervezték meg a Csibetábort, melyre sok szeretettel várták a leendő első osztályosokat. A tábor augusztus 24-26. között várta a legkisebbeket.
Az elsősök osztályfőnöke Berecz Nikolett, osztálytanítója pedig Kovács-Piszkor Rita lesz szeptember1-től.
Mindhárom napon reggel 9 órakor volt gyülekező, délben pedig már a szülők várták a kicsiket az iskola udvarán.
Az iskolába Mezőnyárád mellett, Mezőkeresztesről, Csincséről és Kácsról érkeztek gyerekek. Idén az első évfolyam huszonkettő tanulóval indul, 12 fiúval és 10 lánnyal.
A tábor megszervezésével a pedagógusok célja volt az óvoda-iskola átmenet könnyítése, az iskolakezdés segítése. A három nap lehetőséget teremtett a leendő kisdiákok számára megismerni az iskola épületét, környezetét, nevelőiket, társaikat, így a nebulók szeptember 1-jén egy ismerős közegbe érkezve kezdhetik meg tanulmányaikat.
Közös játékokkal, dallal, mesével, sporttevékenységekkel, kézműves foglalkozásokkal, valamint interaktív feladatokkal színesítették a három délelőttöt. A tevékenységek sokrétűen fejlesztették a diákok képességeit. Pedagógiai szempontból is előnyös volt a három nap, hiszen a tanító néniknek lehetősége nyílt a tevékenységek során megfigyelni a tanulók viselkedését, kommunikációját, mozgását, együttműködését, kitartását, tűrőképességét, szem-kéz koordinációját, testsémáját, valamint finommotorikájának és grafomotorikájának fejlettségét. Fontos mindezek ismerete, hiszen a tudatos tervezést, a célok kitűzését, a módszerek megválasztását ezek megismerése révén kezdheti el a pedagógus.
A szervezők pedig ezúttal is köszönik mindazok munkáját, akik megszépítették és emlékezetessé tették a tábort a gyermekek számára.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.