A „Lovas Barangoló Észak-Magyarország tájain” című 20 perces ismeretterjesztő filmet a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség készítette. Észak-Magyarországon és az Észak Alföldi régió 1800 km hosszú Eurohorse lovastúra-útvonalán vezeti végig a nézőt Észak-Magyarország és az Észak-Alföld területén, bemutatva a lovas turisztikai fejlesztés eredményét.
A „Kincsem Nemzeti Lovasprogram” lovasturisztikai célkitűzéseit megvalósító program keretén belül a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület GPS koordinátákkal bemért útvonalakkal, 31 új megállóponttal, valamint kapcsolódó szolgáltatásokkal és helyi látnivalók gyűjteményével kíván egyedülálló, komplex lovasturisztikai élményt nyújtani a lóháton túrázók számára.
A filmben a Junior Príma díjas színésznő, Pálmai Anna hangjával végig kísért utazás során lovas túrázókkal járhatjuk be az Északi-középhegységet a Cserhát lankás dombjaitól a Cserehát rejtett falvaiig. Végig vágtázhatunk a Felső-Tisza vidék füves gátoldalain és gyönyörködhetünk a természeti és kulturális értékeiben. Páratlan légi felvételekkel madártávlatból is élvezhetjük az útvonal változatos, szemet gyönyörködtető tájait.
A film célja, hogy minél több ember megismerhesse Magyarország tájait lóhátról, valamint a magyar lovas turizmusban rejlő újszerű és egyedülálló lehetőségeket. Lóháton átszelve a hazai vidéket nem csak lovas tapasztalatokkal, hanem kulturális és gasztronómiai élményekkel gazdagodva, testközelből ismerhetjük meg élő hagyományainkat.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.