Idén sem maradhatott el Bükkábrányban az Erzsébet tábor, amely mára már hagyományos vakáció indító programnak mondható a gyerkőcök számára.
A támogatásra idén is Takács Katalin - aki egyben táborvezető is volt - nyújtott be pályázatot és nyert finanszírozást. Igaz, viszonylag kevés összegből kellett tartalmas, színvonalas programmal nagy létszámú csoportot lekötni. A hat felnőtt segítő közreműködésével viszont sikerült megoldani a legkülönbözőbb elfoglaltságok finanszírozását, az alapanyagok beszerzését, külsős vendégek és a krándulás költségeinek fedezését. Ez mellett pedig 59 gyerek számára biztosítottak napi négyszeri étkezést a hét folyamán.
Naponta más-más program várta a kicsiket és nagyokat hétdfőtől péntekig. A hét elején a kézműveskedésé volt a főszerep. Minden évben kötelezô egy Erzsébet táboros logóval ellátott, poló, tornazsák vagy sál elkészíttetése, a lehetőségek tárháza elég széles. Az idén tornazsákot kaptak a gyerekek melyet textilfilccel dekoráltak.
De népszerű volt a vasalható gyöngyökből készült emléktargyak készítése is, illletve díszpárna is készült az ügyes kezek munkája nyomán.
Minden évben nagy sikere van a fazekas korongozásnak melyet Rajkovics János tart a gyerekeknek. Évek óta jár vissza ő is az ábrányiakhoz. Izgalommal várják a gyerekek idén is.
Volt mindezek mellett kézműves program az újrahasznosítás és a környezettudatosság jegyében, illetve csillám tetoválás, lézerharc is. Csütörtökön nem volt ugyan túl ideális az időjárás, de a tornaterembe telepített óriáscsúzda és ugrálóvár minden gondot száműzött.
Feldolgozták az Erzsébet tábor dalát is, melyet Radics Gigi és Rácz Gergő adott elő az elmúlt évben. Fazekas Márton dobon, Vanczák Hanna gitáron kísérte az éneklő, táncoló táborozókat.
Pénteken viszont már napsütéses időben járhatták be a táborozók szafari busszal a környékbeli települések nevzetességeit, a délutánba nyúló kirádulás után pedig discóval és karaokeval búcsúztatták a hetet.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.