Szeptember végén, október elején a bükkábrányi önkormányzat minden évben vendégül látja a falu szépkorú lakosságát.
Idén szeptember 29-én délután várták a 65. életévüket betöltött lakosokat az iskola tornatermében. A nagy számban megjelent időseket először Takács Katalin köszöntötte, a helyi óvoda csöppségei pedig egy vidám összeállítással kedveskedtek a meghívottaknak.
Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntőjében külön kihangsúlyozta: az idős generációra minden téren szüksége van a családnak és a településnek, tapsztalatuk nélkülözhetetlen.
A polgármester után Tállai András parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket. Őt követően pedig a Bükkábrányi Népdalkör két ünnepi dalcsokra hangzott el.
Idén sem feledkeztek meg a település legidősebb lakóiról.
A legszebb kort megélt hölgy a 92 éves Keksz Julianna néni, akit otthonában köszöntöttek korábban. A férfiak közül Bükkábrány legidősebb tagja Unger Péter bácsi, akit szintén otthonában köszöntöttek. Péter bácsi az idén 88 éves lett. A legidősebb házaspár Geier Rezsőné Gizike néni és Geier Rezső bácsi. Idén 59 éves házasok voltak, ők jelen voltak az ünnepi alkalmon.
Szintén a helyszínen köszöntötték még Kertész Gyuláné Ica nénit, aki az idén 90. életévét töltötte be.
Ezek után finom vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az önkormányzat dolgozói szolgáltak fel és a központi konyha készített el. Az aranysárga húsleves és az ízletes disznótoros kiadós vacsorának bizonyult. A vacsora alatti és utáni zenét Varga Zoltán szolgáltatta.
A vacsorát és a beszélgetést követően még egy meglepetés várt az idősekre: a mulatós zene két képviselője, a Sógorok gondoskodtak az estébe nyúló jó hangulatról.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.