Immár 4. alkalommal tartották meg a Művészeti Fesztivált Mezőkeresztesen május 20-án, idén a gyereknapi programokat is ezen a napon rendezték meg.
Elsőként Majoros János polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Burai Istvánné, a kiállítás ötletgazdája is megköszönte a segítséget, a közös munkát a művelődési ház dolgozóinak.
A következőkben Tállai András országgyűlési képviselő mondta el gondolatait.
A délután egy különleges programmal indult: a mezőkeresztesi származású Kolyvek Antónia mutatta be az általa alapított Antony Design matyó kollekcióját. Antónia az Országos Divatszövetség elnöke, Hungarikum díjas tervező, aki mindezek mellett főállásban ügyvédként dolgozik.
Koncz Edit Mesék az erdőből című mesekönyvének bemutatójával folytatódott a nap programja és vette kezdetét egyúttal a Városi Gyermeknap. Az udvaron és a Kinizsi utca lezárt szakaszán friss kürtőskalács, vattacukor, légvár, vásári portékák és PonyBar hajfonás várta a gyerekeket.
A könyvbemutató után Kalap Jakab lépett színpadra: a fergeteges humorú koncert magával ragadta nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket is.
A következőkben a táncé volt a főszerep: a Dózsa György utcán felvonulva majd a Művelődési Ház udvarán felállított színpadon a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjai, a Retro Ladies and Gentleman, a Matyó Nagymama Klub és a Jóbarátság Nyugdíjas Klub szórakoztatta a közönséget.
Délután 5 órától a helyi kórusok léptek színpadra a színházteremben: a Mezőkeresztesi Férfikórust követően a Mezőkeresztesi Kamarakórus, végül a Mezőkeresztesi Citerazenekar mutatta be műsorát.
18 órától az Anima Kvartett műsora zárta a napot szintén a színházteremben, melyen a komolyzenei tételek mellett filmzenék is felcsendültek.


Összeállításunk 1.része (megnyitó, divatbemutató, könyvbemutató, Kalap Jakab-koncert, felvonulás, táncgála):

 
 
Összeállításunk 2.része (kórusok fellépése, Anima Kvartett koncertje):

 
 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.