Mezőkeresztesen már igazi hagyománya van a nyár vége felé megrendezett foci tábornak. Idén is várták az ifjú labda-zsonglőröket a szervezők és a klub vezetősége augusztus 14-e és 18-a között a helyi sportpályán. Számos gyerek és fiatal használta ki a lehetőséget és vett részt az őszi szezon előtti táborozáson.
A mindennapi edzéseken edzők foglalkoztak folyamatosan a focistákkal, kivel-kivel korosztályának megfelelően.
Az idei tábor különlegessége volt, hogy amíg a focisták a műfüves pályán rúgták a bőrt, addig a kézilabdás lányok ezzel párhuzamosan a sportcsarnokban készültek az őszi szezonra. Ez sem a klasszikus értelemben vett edzés hét volt azonban, hanem itt is több korosztály tölhette együtt a hetet, készülve, vagy csak ismerkedve a sportággal.
Természetesen ellátogattunk a sportcsarnokba is, ahol szintén két vezető foglalkozott a különböző korosztályhoz tartozó sportolókkal.
A kézilabda csapat kapitányát is külön megkérdeztük: mennyire hasznos egy ilyen együtt szervezett és eltöltött táborozás?
A regeteg mozgást, jó állóképességet kívánó napi tevékenységek közben persze jutott idő játékra és természetesen étkezésre, rövid délutáni pihenésre is.
A vezetőségnek pedig továbbra sem titkolt célja, hogy mindkét sportágnak biztosítsa a megfelelő utánpótlást, mind a kézilabda, mind pedig a labdarúgó csapat várja az új játékosok jelentkezését minden korosztályban.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.