Meggyújtották a második adventi gyertyát Mezőkeresztesen is. A Remény lángjának fellobbanása előtt december 10-én délután a református templom adott otthont annak a bensőséges összejövetelnek, amely nagyban segítette az adventi ráhangolódást a közelgő ünnepre. Miután Tokár Sándor lelkipásztor köszöntötte az ünneplőket, közös ima és ének után három kórus előadásában csendültek fel adventi és karácsonyi énekek. Előbb a férfi kórus, majd a nyugdíjas klub kórusa, végül pedig a kamarakórus éneke varázsolt még ünnepibb hangulatot az évszázados falak közé.
Majoros János pogármester beszédében kiemelte: remény nélkül aligha lenne teljes nem csak a készülődés, de maga az életünk sem.
Végül mindenki a Városháza előtti térre sétált át, ahol a város közös koszorúján a lelkész és a polgármester együtt lobbantották lángra a második gyertyát.

 

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.