December 20-án tartotta adventi lelki napját a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola.
Reggel 8 órakor a gyerekek és a pedagógusok a templomban gyülekeztek, ahol szentmisével indult a nap. János atya, az iskola lelkésze prédikációjában rávilágított: be kell engednük Jézust a szívünkbe, és ott méltó módon fogadni őt.
A szentmisén ezúttal nem az orgona szolgáltatta az énekek kíséretét, hanem Don Bosco Szalézi Nővérei gitár kíséretével hanoztak fel az énekek. A nővérek Egerből érkeztek az iskola vendégeiként és a délelőtti lelki felkészülésben is aktív szerepet vállatak, különösen a felsős diákok körében.
A szentmise után már az iskolában folytatódott a jeles ünnepre való ráhangolódás. Az alsós osztályokban a kézműves foglalkozások kapták a főszerepet. Az ügyes kezek nyomán születtek karácsonyi képeslapok, betlehemi csillag, szebbnél szebb dekorációk és ajándéktárgyak is.
A felsősök számára a szalézi nővérektartottak előadást és foglalkozást. Ezek során szó volt Boldog Sándor István életéről és áldozatásról, illetve az adventi várakozás és lelki készülődés elmélyítésében is kaphatott segítséget mindenki. Aki pedig már volt elsőáldozó annak gyónásra is volt lehetősége egész délelőtt a templomban.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.