HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Ünnepélyes szentmisén vehettek részt a hívek május 29-én délután a mezőnyárádi római katolikus templomban. Összesen tízenketten vehették magukhoz első alkalommal az Oltáriszentséget a szentmise keretében. Ők azok, aki az elmúlt évben sajnos a kialakult helyzet miatt már nem lehettek elsőáldozók, így e jeles alkalmat az idei évre halasztották.
A szentmise ünnepélyes bevonulással vette kezdetét, majd a szülők hálaadó imája hangzott el gyermekeikért, a nevelésükben kapott segítségért.
Az igeliturgiában mind a gyermekek mind pedig az iskola pedagógusai részt vállaltak. A prédikáció után minden gyerek megerősítette keresztségi fogadalmát, illetve az egyetemes könyörgéseket maguk a kicsik olvasták fel.
Az áldozati liturgia eszközeit az elsőáldozók hozták az oltárhoz. A szentmise végén került sor a szentáldozásra, amelyre mindenki közös imával készült fel, majd az áldozás után szintén közös imával adott hálát Istennek.
A szentmise vége előtt a szülők nevében Kis Judit mondott köszönetet mind a plébánosnak, mind a hitoktatónak, illetve a templom sekrestyésének és kántorának az ünnepi alkalomért és a rá való készületért.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.