HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában a 2021-2022- es tanévet megelőzően megszervezték a leendő elsős gyermekeknek a Csibe-tábort. A tábor a nyári szünet utolsó hetében csütörtökön és pénteken várta a legkisebbeket.

A Csibe –tábor megszervezése már az intézmény több éves hagyománya. Mezőnyárád mellett Csincséről és Mezőkeresztesről érkeztek gyerekek a programokra. Az első évfolyam idén huszonhárom gyermekkel indul, hét fiúval és tizenhat kislánnyal.

A tábor megszervezésével az volt a szervezők célja, hogy a leendő diákok betekintést nyerjenek az iskolai életbe, közelebbről megismerjék egymást, tanítóikat, nevelőiket és szeptember 1-jén már egy ismerős közeg fogadja őket, megkönnyítve ezzel magunknak és a szülőknek is az iskolakezdést.

Közös élményekkel, játékokkal, kézműves foglakozásokkal töltötték meg a gyermekek két délelőttjét. Mindez pedagógiai szempontból is nagyon hasznosnak bizonyult. Megfigyelhették ugyanis a gyerekeket különböző tevékenységek közben. Figyelték beszédüket, kommunikációjukat, mozgásukat, társas együttműködésüket, finommotorikájukat, kitartásukat. Ezek a dolgok segítséget nyújtanak a helyzetelemzéshez, amit az osztályfőnöknek legelőször el kell végezni egy új tanulócsoporttal. Ez a pontos és tudatos tervezés elsődleges feltétele. A tanév során elérendő célokat, feladatokat és a hozzájuk kapcsolódó módszereket ezeknek a szempontoknak a biztos ismeretével lehet csak kitűzni és elérni.

A két nap kevés volt ugyan minden gyerek alapos megismerésére, de ahhoz nagy segítség volt, hogy az első tanítási napon már ismerős környezetben és ismerős arcok mellett kezdődhessen a tanév.

A szervezők köszönetüket fejezik ki azoknak, akik munkájukkal, a két napot megszépítették és emlékezetessé tették a gyermekek számára.

 
 Bodzán László 
  • ügyvezető
  • Telefon: +36/30-372-0691
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.