Jelentős esemény színhelye volt május 15-én vasárnap a zsúfolásig megtelt bükkábrányi római katolikus templom. A bükkábrányi és tibolddaróci egyházközségekből több éves felkészülés után összesen 22-en részesülhetett a bérmálás szentségében és ez által a Szentlélek kegyelmeiben. Bükkábrányból tizenhárman, Tibolddarócról pedig kilencen voltak a bérmálkozók.
Az ünnepi szentmise celebrálását és a szentség kiszolgáltatását dr. Dolhai Lajos atya, az Egri Hittudományi Főiskola rektora végezte.
A résztvevőket és a főpásztort a szentmise elején előbb Szalai Szabols a község polgármestere, majd Czégel Károlyné a helyi képviselő testület elnöke köszöntötte.
Prédikációjában Dolhai Lajos külön kiemelte: a mai fogyasztói társadalom minden kísértése ellenére ragaszkodnunk kell a Krisztus által mutatott úthoz.
Az igeliturgia után a bérmálkozók megerősítették keresztségi fogadalmukat, majd pedig a bérmálás szentségének kiszolgáltatására került sor.
A szentmise végén köszönő szavakkal búcsúztak a bérmálkozók a kanonoktól, majd a pápai és a nemzeti Himnusz közös eléneklése zárta az ünnepi szentmisét.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.