Elmúlt év novemberében nemzetközi találkozót rendeztek Bükkábrányban a Covid járvány alatti adózási megoldásokról. A konferenciát a Magyar Okleveles Adószakértő Egyesület a bükkábrányi önkormányzattal közösen rendezte.
Az eseményre olasz, cseh, máltai és ciprusi települések delegációi érkeztek, amelyek tagjai megismerkedhettek Bükkábránnyal és a térségével, illetve Borsod megyével is.
Ennek a konferenciának, illetve egy egész konferencia sorozatnak a következő állomása volt az a szintén nemzetközi találkozó, amelyre május elején került sor Máltán. Ide Bükkábrányból egy négy fős delegáció utazott tapasztalatcserére. A delegációt Szalai Szabolcs polgármester vezette, a témát pedig ezúttal az ifjúsággal kapcsolatos kérdések szolgáltatták.
A magyar küldöttség egy rövidfilmet is vitt magával, amely természetesen a bükkábrányiak életébe, a község múltjába és jelenébe enged betekintést azok számára is, akik elmúlt évben nem lehettek személyesen is jelen az itteni találkozón.
Végezetül pedig megtudtuk: több településsel is egyre szorosabbra fűződik a viszony, nem kizárt, hogy a mostani munkakapcsolatból a későbbiekben testvértelepülési kapcsolatok is kialakulhatnak majd.

 

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.