Rendkívüli ülés keretében négy napirendi pontban hoztak döntést a mezőkeresztesi képviselők szeptember 15-én a délelőtti órákban.
Az első napirendi pont a Tahy Olga Városi Könyvtár átszervezése volt. Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta,hogy az Integrált Közösségi Tér és a könyvtár összevonásra kerül. Az ide vonatkozó szabályozás értelmében az így kialakított intézmény fő tevékenysége a könyvtári és levéltári tevékenység lesz. Természetesen a művelődési ház továbbra is az eddigiek szerint látja majd el feladatát. Az Ügyrendi Bizottság a határozati javaslatot megtárgyalta, elfogadásra javasolta.
Másodikként arról döntött a testület, hogy a város idén is csatlakozni kíván a Bursa Hungarica Ösztöndíj pályázathoz. Az így elnyerhető összegből továbbra is támogatni kívánják a felsőoktatásban tanuló helyi diákokat.
Egy TOP-os pályázatra, nevezetesen a belterületi vízelvezetés második ütemére irányuló projektben kiírt közbeszerzés eredményéről tárgyaltak a testület tagjai ezt kovetően. A közbeszerzésre összesen hat árajánlat érkezett. A legalacsonyabb érvényes ajánlatot a Papex Kereskedelmi Kft. nyújtotta be. Ezt az ajánlatot fogadták el a városvezetés tagjai. A kivitelezés során a József Attila út és a Rákóczi út jelentős részének csapadékvíz elvezetése valósul majd meg.
Az "Egyebek" napirenden belül több más mellett kérdés hangzott el a fizikoterápiás rendeléssel kapcsolatban. Válaszában a polgármester elmondta: az állás betöltésére több jelentkező is volt eddig, de különböző okok miatt nem született megegyezés. Jelenleg is folyik egy tárgyalás, remélhetőleg ennek eredménye már pozitív lesz.
Téma volt továbbá, hogy mennyire érinti az önkormányzat anyagi helyzetét, működését a kialakult válsághelyzet. A polgármester válasza szerint a várost is érintik a takarékosság, illetve a minél körültekintőbb gazdálkodás. Konkrét lépések már körvonalazódnak, ezekről azonban csak a későbbiekben születik konkrét döntés.
A testület mindezek után zárt ülésen folytatta a munkát.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.