Advent negyedik vasárnapján újra sokan gyűltek össze Mezőkeresztesen, hogy megünnepeljék a negyedik gyertyaláng meggyújtását.
Délután 4 órakor a Református templomban indult az ünnepi program.
Hudák Szimonetta köszöntötte az egybegyűlteket, majd előadta Aranyosi Ervin - Advent negyedik gyertyája című versét. Ezt követően Majoros János polgármester és Mikola István helyettesítő református lelkipásztor mondott ünnepi köszöntőt.
A mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde kis műsorral kedveskedett a templomba látogatóknak, melynek címe: "Hol találom a Kisjézuskát".
A szereplőket Széllné Molnár Ágnes és Vadásziné Boros Katalin óvodapedagógusok készítették fel, Királyné Bárdos Krisztina dajkanéni segítségével.
A templomból a városháza előtti térre vonultak át az ünneplők, ahol folytatódott a műsor.
Elsőként ismét Hudák Szimonetta emlékezett meg arról, hogy milyen volt a régi idők karácsonya.
Ezután a mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde Süni csoportja adta elő a Karácsony csillaga című előadását.
A gyerekek műsora után került sor a Betlehemi láng fogadására, melyet a mezőkeresztesi Katolikus Karitász közreműködésével, a 212.-es számú Bornemissza Gergely Cserkészcsapat hozott el a városba.
A cserkészszövetség részéről Szoboszlai Zoltán mondott el pár gondolatot a betlehemi lángról.
Végezetül Bárdos Krisztián plébános, Mikola István helyettesítő református lelkipásztor és Majoros János polgármester közösen gyújtották meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún.
Az ünneplőket és a műsor szereplőit bejglivel, teával és forralt borral vendégelték meg.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.