1953. június 8-án halt mártírhalált a mezőnyárádi katolikus iskola névadója, Boldog Sándor István. A gyerekek és a pedagógusok halálának évfordulóján reggel egy szentmisén vettek részt, amelyet Lipcsák János plébános, iskolalelkész mutatott be a szent életű szalézi vértanú tiszteletére.
A szentmisét követően az ünnepi műsorban Sándor István korát, életét idézték fel a tanulók. Elhangzottak beszámolók kortársaktól: szalézi novíciustársaktól, rendtársaktól, őt személyesen ismerőktől, családtagtól. A kisebbek felidézték a régi mezőnyárádi oratóriumok hangulatát egy Don Bosco indulót énekelve.
Az iskola falán lévő emléktáblát pedig az iskola tantestülete és Diákönkormányzata, valamint a mezőnyárádi egyházközség képviseletében koszorúzták meg, a koszorúzás végén közösen énekelték el a Himnuszt.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.