A Mezőnyárádon működő Fészek Egyesület fő célja, hogy minél több megváltozott munkaképességű embernek kínáljon olyan künnyű munkát, amelyre talán az érintetteknek a versenyszférában nem volna esélye. Ennek köszönhető, hogy három irodai dolgozó mellett jelenleg huszonnyolc környékbeli lakosnak tudnak rendszeres jövedelmet biztosítani.
A közelmúltban a Magyar Falu program keretében két alkalommal is pályázott az egyesület eszközbeszerzésre, mindkét alkalommal sikerrel is jártak. Így már a dísztárgyak, táskák készítése mellett lehetőségük van például gépi hímzésre, kisebb-nagyobb ruha javításra, varrónői munkák elvégzésére is. Ezekkel a tevékenységekkel egyébként nem csak a piacra szánt eladó termékeket készítik el az itt dolgozók, de jó tudni, hogy akár lakossági és vállalkozói megrendeléseket is szívesen fogadnak, ha valaki felkeresi őket.
Az eszközbeszerzésekről, a megnyert pályázatokról és a további tervekről az egyesület elnökét kérdeztük.
Az általa említett helyhiány bizonyára felvételeinken is szembetűnő, viszont erre is körvonalazódik már a megoldás. Tervezi ugyanis az egyesület agy tágasabb, mindenki számára több komfortot, nagyobb teret kínáló épület megvásárlását, természetesen erre a bővítésre is össze kell majd gyűlnie a megfelelő forrásoknak.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.