A Teremtés Hetét szeptember 25. és október 2. között ünnepelték idén a keresztény közösségek.
Az idei évben a Nemzetközi Teremtésvédelmi Munkacsoport azt a célt tűzte ki, hogy megpróbál a teremtés hangjaira figyelni.
Ennek jegyében kapcsolódott be a heti programok sorába a mezőnyárádi katolikus általános iskola is. Egész héten - a tanítás mellett - különböző programokat szerveztek a gyerekeknek, melyek mind a körülöttünk levő világ szépségeire, értékeire irányították a figyelmet.
Hétfőn reggel a templomban gyülekezett mindenki, ahol Lipcsák János iskolalelkész nyitotta meg az események sorát, majd Varga Lászlóné Erika tanító néni hívta fel a figyelmet a teremtőtől érkező, hozzánk szóló hangok fontosságára.
Visszatérve az iskolába pedig már inkább a teremtett világ hangjaival ismerkedtek a tanulók, osztályonként, kisebb csoportokban beszélgetve, feladatokat megoldva.
Másnap Kleszó András a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őre volt az iskola vendége. A díszteremben külön az alsósoknak, külön pedig a felsősöknek egy-egy előadás hangzott el a madarak őszi és tavaszi vonulásáról. Rengeteg ismerettel gazdagodhatott a hallgatóság a madarak megtett útjáról, megfigyelésükről, tudományos kutatásokról.
28-án a 4. és 5. osztály tanulói Felsőtárkányba utaztak. Busszal érkeztek meg a túra kiindulási pontjához, ahonnan gyalogosan, egy másfél órás könnyű sétával jutottak el a Gyetra-völgyben található barlangig. Heves megye egyetlen cseppkőbarlangját a Bükki Nemzeti Park munkatársai szakvezetésével tekintették meg.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.