A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola Karitasz Junior csoportja ebben az évben is csatlakozott a három napos "Több vagy ha adsz!” mottójú ifjúsági akcióhoz, melynek célja a segítségnyújtás és az önkéntes munka örömének felfedezése 72 órában.
A "72 óra kompromisszum nélkül" egy szociális önkéntes akció, mely a három történelmi keresztény egyház összefogásával indult útnak. Az akció Magyarország fiatalságát hívta közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért és a környezetünkért.
A mezőnyárádi iskolában az önkéntes akció október 7-én, pénteken délután került megszervezésre.
A templom kerítését festették le a junior karitaszos gyermekek és az iskola többi tanulója, tanárai akik az egyházközséggel karöltve végezték a munkát.
Nagyon aktívak és elkötelezettek voltak a feladat elvégzésében. Jó hangulatban telt a délután, a gyerekek megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és a környezetünk szebbé tételéhez, az ő hozzáállásukra és munkájukra szükség van. Lelkükben összekapcsolták a kereszténységet az önkéntességgel és megélhették, hogy fontos önmagunkat adni mások és a környezetünk javára.
Közben pedig a délután végére új fényben ragyogott a kerítés vasszerkezete, megoldva így jó néhány évre az egyházközség karbantartási gondját is.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.