Október 21-én emlékeztek meg az 1956-os eseményekről a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában délután 14 órától. Az iskola dísztermében összegyűlt tanulók, pedagógusok és vendégek elsőként nemzeti Himnuszunkat énekelték el közösen.
Az iskola tanulói közül a hetedikesek voltak azok, akik Gallik Gábor osztályfőnök vezetése mellett adták elő a forradalomra, annak hőseire és leverésére emlékező műsorukat, emlékezve a következő években lezajlott megtorlásra, ezek áldozaira is. A műsort korabeli film bejátszások, hangfelvételek tették még hitelesebbé és szemléletesebbé.
Az előadás végén Kalóné Papp Krisztina az iskola igazgatója köszönte meg mind a diákoknak, mind pedig a felkészítő pedagógusnak munkájukat.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.