A bükkábrányi iskola leendő elsősei idén ismét részt vehettek az úgynevezett Cinege napokon augusztus utolsó napjaiban. A két napon át tartó, színes, tartalmas programok során nem csak egymással, új osztálytársaikkal ismerkedhettek meg a legkisebbek, hanem leendő tanítóikkal is. A most induló tanévben az elsősök osztályfőnöke Gulyásné Orbán Mária, osztálytanítója pedig Rozmisné Tóth Anita lesz.
A még könnyebb ismerkedés érdekében mindenki kis névtáblát kapott, amelyre saját kezűleg rajzolhatta fel az óvodai jelét.
A két nap során játékos formában tehette mindenki próbára ügyességét. Készültek szebbnél szebb rajzok is, valamint egy tabló, amelyre mindenkinek a saját magáról készített rajza került fel. A közösségépítő játékok pedig segítettek összekovácsolódni a leendő elsősöknek.
De ami a gyerkőcöknek játék volt, az a pedagógusoknak rengeteg információval szolgált szakmai téren. A mozgákoordinációtól a közösségi viselkedésen át a felnőttekhez való viszonyig számos dolgot figyeltek a két nap alatt a tanítók, ezzel is jobban felkészülve a közös munkára.
A számos program között volt meseolvasás, ismerkedés a digitális eszközökkel, kötetlen játék. Közben pedig az iskola legkisebbjei végig járták az épületet a tornateremtől a tanári szobáig, a tanítónénik pedig igyekeztek mind fontos dologra felhívni a figyelmet az órán elvárt csendtől a tisztaság megtartásáig.
Nem volt elhanyagolható szempont a megfelelő testmozgás, a szabadtéri játék sem, meglátogatták a kicsik az arborétum területén levő játszóteret is.
Legvégül a tornateremben a tanévnyitó gyakorlására is jutott idő.
A két napnak köszönhetően pedig elsején már ismerős környezetben vághattak neki a tanévnek a legkisebbek.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.