Az idei évben október 22-én, vasárnap késő délután tartotta a Bükkábrányi Önkormányzat megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Az ünnepség az iskola színháztermében kezdődött a Bükkábrányi Népdalkör műsorával. A nemzeti hősök előtt tisztelgő előadás után Szalai Szabolcs köszöntötte a népdalkör tagjait, akik pár nappal korábban érték el a XIV. Vass Lajos Népzenei Versenyen a kiemelt nívó díj fokozatot.  Ezt követően pedig a polgármester ünnepi beszéde következett. A színháztermi eseményt pedig a Pesti Zenés Színpad műsora zárta. Udvarhelyi Boglárka és Kiss Tivadar énekművészek zenés betétei  keretezték Pánti Anna előadóművész versekkel tűzdelt visszaemlékezéseit. Az előadásban olyan népszerű hazaszeretetről szóló dalok kaptak szerepet, mint a „Ha én rózsa volnék”, vagy a Bánk Bán „Hazám hazám” című híres áriája. Majd az ünneplő közösség fáklyákkal a kezükben vonultak az 56-os emlékműhöz. Itt a település önkormányzata, egyházak és civil szervezetek képviselői koszorúkkal rótták le tiszteletüket a hősök emléke előtt.

 

 

Ulvicki Tamás 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-228 - 9815
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.