Ebben az évben is robogott Bükkábrányban a Mikulás Expressz a gyerekek nagy örömére.
A településen december 8-án, 9-én és 10-én minden a Mikulásról és az őt körülölelő mesevilágról szólt. A feldíszített expressz pedig a II. András térről az iskola és a szabadidő park területén levő mese birodalomba szállítota utasait.
Nem mellesleg pedig indulás előtt Shrekkel, Fionával, Pókemberrel és még számtalan jól ismert figurával találkozhatott és táncolhatott egyet mindenki. A másik állomáson pedig már a Jágvarázs hősei vártak kicsiket és nagyokat.
A szívélyes fogadtatás után a manó útmutatása alapján a gyerekek és szüleik elindultak a Mikuláshoz vezető úton. A gyerekek itt versekkel, énekekkel kedveskedtek a nagyszakállúnak, ő pedig minden gyermeknek egy-egy csomagot adott át, így senki sem távozott tőle üres kézzel.
Mindhárom délután és este a főtéren is bőséges program kínálat várta a vendégeket. A kis faházakban forró italokkal, ételekkel, vagy éppen kézműves lekvárokkal, sütikkel, lángossal várták az érdeklődőket, a színpad pedig a fellépőké volt.
Pénteken Kis Kevin zenés műsora vonzott ki számos vendéget.
Szombaton és vasárnap ismét indultak a járatok és közlekedtek is egészen estig. Ez csak addig szakadt félbe amíg előbb Kriston Milán karácsonyi dalokból összeállított műsorán, illetve a Here We Are koncertjén szórakoztak a volt és leendő utasok. Ennek a zenekarnak egyébként helyi kötődése is bőven van. Állandó dobosa, Zán Tamás ugyanis mezőnyárádi, ifjú beugró dobosa, Fazekas Márton pedig bükkábrányi.
Az utolsó járat után este 9 órától fergeteges Mikulás diszkó csábított táncra mindenkit akinek még volt kitartása a táncra.
A vasárnapi napot pedig Pál Dénes fellépése zárta.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.