Ünnepi szentmisén vehettek részt a hívek május 28-án délelőtt a mezőnyárádi római katolikus templomban. Pünkösd vasárnapján kilenc gyermek találkozhatott Jézussal első ízben a szentáldozáson keresztül.
A szentmise ezen a napon is ünnepélyes bevonulással kezdődött, majd három kis elsőáldozó mondott verses imát. Ezt követően pedig a szülők adtak hálát a gyermekek nevelésében kapott isteni segítségért.
Az igeliturgia ezúttal is a tanárok, szülők és az elsőáldozók tevékeny részvételével zajlott.
A prédikéció végén a gyerekek megújították keresztségi fogadalmukat, amelyet évekkel ezelőtt szüleik és keresztszüleik mondtak el helyettük, most viszont már ők maguk feleltek plébánosuk kérdéseire.
Az áldozati liturgia eszközeit az elsőáldozók hozták az oltárhoz. A szentmise végén került sor a szentáldozásra, amelynek végén közös imával adott hálát Istennek mindenki.
A szentmise vége előtt a szülők nevében két szülő mondott köszönetet mind a plébánosnak, mind a hitoktatónak, illetve a templom sekrestyésének és kántorának az ünnepi alkalomért és a rá való készületért.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.