1953. június 8-án végezte ki koholt vádak alapján az akkorri kommunista hatalom Sándor István szalézi testvért, akit 2013. október 19-én avattak boldoggá. Ma ő a mezőnyárádi iskola névadója és védőszentje.
Halálának 70. évfordulóján reggel 8 órakor ünnepi szentmisén emlékeztek meg az iskola tanulói, dolgozói és a helyi egyházközség képviselői a vértanúról.
A reggeli iskolamise elején rövid megemlékezés és elmélkedés hangzott el, majd Lipcsák János iskolalelkész prédikációjában arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenkinek a maga helyén és a maga idejében kell nem csak jónak lennie, hanem helytállnia is a rábízott feladatokban.
A szentmisét követően az iskola falán elhelyezett emléktáblánál sorakozottt fel mindenki, ahol szintén rivid megemlékezésre került sor, melynek során nem csak Boldog Sándor István előtt tisztelegtek a diákok, hanem az őt perbe fogó hatalom többi áldozata előtt is.
Az emléktáblánál elhelyezték a megemlékezés koszorúit, majd Lipcsák atya mondott rövid imát.
Legvégül a Himnusz csendült fel.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.