A református egyházban a konfirmáció nyilvános bizonyságtétel a hitről és egyben bizonyság is a hitbeni alapismeretek elsajátításáról, miáltal a konfirmáló fiatalok a gyülekezet teljes jogú tagjaivá válnak. Május 22-én, vasárnap a mezőkeresztesi református templomban 9 fiatal konfirmált. Közülük többen a helyi gyülekezet tagjai voltak, de érkeztek Csincséről is gyermekek.
Az ünnepi istentisztelet kezdetén Hajdu Ferencné lelkipásztor köszöntötte a vendégeket, köztük az Erdélyből, Koltóról és Katalinról érkezett vendégkórusokat, Koltó polgármesterét, alpolgármesterét.
A köszöntő után a 20 éves Mezőkeresztesi Kamarakórus is énekével örvendeztette meg a híveket. A ünnepi alkalmon Ecsedi Árpád nagytiszteletű úr, Koltó-Katalin református lelkipásztora hirdetett igét, valamint a vendégkórus is énekekkel készült az alkalomra. A vizsgán a konfirmandusok számot adtak arról, hogy az oktatás során megismerték az egyház alapvető tanítását, illetve megvallották hitüket az Apostoli Hitvallás és a konfirmációi vallástétel szavaival. Miután mind a 9-en lelkipásztori áldásban részesültek és köszöntötték őket a gyülekezetben, a hagyományok szerint átvették az oklevelet és a Szentírást.
Rövid verses köszönetnyilvánításra is sor került mind az Úristen és a lelkipásztorok, mind pedig a szülők felé, akik az idáig vezető utat egyengették. A szertartás végén a konfirmandusok első ízben járultak úrvacsorához, kifejezve ezzel is, hogy mostantól felnőtt tagjai gyülekezetüknek.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.