Bányásznapi ünnepséget tartott az MVM Mátra Energia Zrt. Visontán. Bóna Róbert visontai bányaigazgató beszámolt arról, hogy az erőmű a magyar energiatermelés tizedét adja,valamint fölelevenítette a környék több mint egy évszázados szénbányászati múltját és kitért arra is, hogy folyamatban van a 650 megawattos földgázerőműre kiírt közbeszerzés.
A beszéd után megkoszorúzták a bányász hősök emlékművét, emlékezve mindazokra, akik munkacvégzés közben vesztették életüket.
Vécsi György vezérigazgató és Horváth László országgyűlési képviselő az elismerések átadására rendezett ünnepségen arról beszéltek, bíznak abban, hogy az erőműnek és a bányáknak is lesz jövője az átalakulás után is. Vécsi György szerint a lignit az utolsó hazai energiahordozó, annak energetikai hasznosítása után a vegyipar és más iparágak számára is bányászhatják.
A 73. Országos Bányásznapon, valamint a Visontán rendezett ünnepségen, illetve korábban, az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából a társaság dolgozói közül sokan részesültek rangos elismerésben, kitüntetésekben. Küzülük többen a bükkábrányi bányaüzem dolgozói.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.