50 éves osztálytalálkozót tartott szeptember 9-én a bükkábrányi általános iskola 1973-ban elballagó évfolyama.
Megható találkozás szemtanúi lehettünk kameránkkal, hiszen a korabeli osztályból - aki csak tehette - ellátogatott az egykori alma materébe: a 24 fős osztályból sajnos heten már nincsenek az élők sorában, a többiek közül 14-en viszont egyedül vagy feleségükkel, férjükkel, családtagjukkal tiszteletüket tették e délutánon. A volt ábrányi tanárok közül sajnos már senki sem él, akit elhívhattak volna e jeles alkalomra.
A szervezést főként Halas Gábor vállalta magára, aki egykori osztálytársai segítségével vette fel a kapcsolatot a többiekkel, akiket most ő maga köszöntött elsőként.
A megjelentek mindegyike mesélt életéről, családjáról, majd egy jó hangulatban, sok nevetéssel és emlékek felidézésével, és vacsorával folytatódott a szombat délután, illetve az este.
Természetesen azokról is megemlékeztek az egybegyűltek, akikkel sajnos már nem találkozhattak. A diáktársak emlékére hét mécsest, a volt tanári kar elhunytjaiért pedig egy közöset gyújtottak az osztálytársak a vacsora után.
Ahogy pedig a szervezőtől megtudtuk, ha minden a tervek szerint alakul talán már jövőre ismét összejöhet egy közösen eltöltött délután, legalábbis ebben a reményben köszöntek el egymástól a jelenlevők.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.